Cel mai mare dusman al omului
"Intr-adevar, alcoolul este posibil sa fie cel mai mare dusman al omului. Dar Biblia ne invata ca trebuie sa ne iubim dusmanii"
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Ghicitoarea de duminica
Un lucru mic la inceput...
Se atinge cu mana...
Se lungeste cand o atingi si tragi de ea...
Se trece usor printre sani...
Se coboara usor... pana cand ajunge la destinatie...
Si se introduce intr-un mic orificiu.
Ce este? Ghici!
Nu stiu la ce v-ati gindit voi dar raspunsul este: "centura de siguranta".
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Proberb despre mancare
De obicei micul dejun il pregatim singuri, pranzul il luam la o cafenea iar cina o pregateste sotia. De aici a si aparut proverbul: "Micul dejun mananca-l singur, pranzul imparte-l cu prietenii, iar cina ofera-i-o unui dusman".
Categorie: Proverbe zicale zicatori


E rotunda si e carna si cu capu-n jos atarna.
E rotunda si e carna si cu capu-n jos atarna.
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Trandavia
Trandavia este o scurtatura spre moarte; a fi sarguincios este o cale a vietii; oamenii fara minte sunt lenesi, pe cand inteleptii sunt intotdeauna harnici.
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Un mar pe zi tine doctorul departe
- Cica un mar pe zi tine doctorul departe!
- Poate doar daca il arunc spre el...
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Nu lasa pe maine ce poti face azi
Nu lasa pe maine ce poti face azi, mai bine lasa pe poimaine: ai sa ai doua zile libere.
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Alegeri in viata
Un soldat, inainte de a pleca pe front, s-a dus la biblioteca si a cerut o carte. Era o carte de poezii. A citit cartea care a avut un impact foarte mare asupra sa. Dar ce l-a impresionat mai mult decat cartea erau comentariile pe care cineva le scrisese pe marginile paginilor. Cartea fusese donata bibliotecii de catre persoana care scrisese comentariile. Asa ca numele si adresa ei erau scrise pe carte. Plecat pe front, a decis sa-i scrie acestei doamne. I-a spus cat de mult l-a impresionat cartea si ce impact au avut comentariile pe care ea le scrisese pe marginile cartii. Si ea i-a scris inapoi. Asa au inceput sa corespondeze si cu cat isi scriau, relatia lor devenea din ce in ce mai puternica. Intr-una din scrisori, el i-a scris si a rugat-o sa-i trimita o fotografie. Ea i-a spus ca daca se simte apropiat de ea si daca dragostea lui este adevarata, nu va conta cum arata. Asa ca nu i-a trimis nici o fotografie.. Cand s-a terminat razboiul si el s-a intors acasa si-au dat intalnire. Ca sa se recunoasca, ea l-a rugat sa tina cartea in mana, iar ea va avea un trandafir alb.
Asa ca in acea zi, intr-un loc imens, un soldat venit de pe front, cu o carte in mana cauta o femeie cu un trandafir alb in mana. Va dati seama ce asteptari avea? Era pe punctul de a-si gasi sufletul pereche, femeia pe care o iubea dar pe care nu o vazuse niciodata.
Asteptand, a vazut o fata superba, imbracata intr-o rochie verde, care-l privea atent. Ea s-a indreptat catre el si. era minunata. Era dincolo de orice imaginatie. Iar el s-a uitat si a vazut ca ea nu avea nici un trandafir . Langa el s-a oprit o doamna in varsta. Avea un trandafir alb in mana.
Va puteti imagina? Tanara superba si doamna care nu arata foarte bine, dar cu un trandafir in mana.
Voi ce ati fi ales? Persoana cu trandafirul ii stia sufletul de care se indragostise. Asa ca s-a indreptat spre doamna in varsta cu trandafirul, in timp ce tanara frumoasa s-a oprit la cativa pasi de el, l-a privit si l-a intrebat:
- Vii cu mine soldat?
Inima lui era sfasiata. Decizii. Alegeri. S-a gandit un minut. In timp ce tanara se indeparta de el, lucrurile corecte l-au determinat sa aleaga: si-a continuat drumul catre persoana in varsta care tinea trandafirul in mana, s-a apropiat de ea si i-a zis:
- Buna ziua, si a invitat-o la cina.
Iar aceasta i-a spus:
- Fiule, nu stiu ce se intampla aici, dar tanara imbracata in verde care tocmai a trecut pe langa tine, m-a rugat sa tin in mana acest trandafir alb si mi-a spus ca, daca vei veni la mine, sa-ti spun ca te asteapta la restauranul din colt.
Intotdeauna, indiferent daca ne convine sau nu situatia, sa alegem sa fim sinceri si corecti pentru ca numai asa vom putea castiga respectul si iubirea celor din jur!
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Tacerea si prostia
Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu.
Categorie: Proverbe zicale zicatori


Sapte ani de ghinion
Astazi e aniversarea a 14 ani de casatorie.
Ciudat, nu-mi amintesc sa fi spart doua oglinzi.
Categorie: Proverbe zicale zicatori